28. aug. 2012

Ullkåper




De fine restene av ullstoff som jeg fant på Uldvaren på Lillehammer er gravd fram fra skapet. Lekre ikke sant?









Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med dem. Min mor kom med noen av bestemors gamle  mønstre fra 60-tallet, deriblant et mønster på barnekåpe. Dersom det er nok tøy, vil jeg ordne ullkåpe til ungene til vinteren.


Hobbyrom funnet

For en god stund siden fikk jeg ånden over meg og ryddet hobbyrommet mitt. Alle poser med påbegynte prosjekter ble gått gjennom og løse strikkepinner og knapper lagt der de skal være. Jeg innså at jeg trengte et nytt skap med glassdører for å få plass til alt jeg har, og for å holde støvet litt unna. På IKEA fant jeg et IVAR-skap som nå er innredet med idébøker/hobbybøker, tøystabler og esker med forskjellig småtteri. Nå er det bare å opprettholde systemet jeg har ordnet.

Som et lite tips til andre er tomme kopipapiresker perfekte til å sette i ei bokhylle. Utenpå eskene er det fort gjort å skrive på hva som er oppi. Sånn får man nesten full oversikt over alt man har.

"Småting"-eska som begynner å bli litt for full

Sommerens kjole

Etter en dag på jobb rett før ferien stoppet jeg på Stoff og Stil for å finne noe småtteri. Da jeg gikk ut fra butikken hadde jeg med meg en stor pose full av tøy, kantbånd, glidelås og diverse som jeg kunne sy noe fint av. I ei eske hjemme fant jeg et retro Vogue kjolemønster jeg kjøpte for lenge siden. Planen da jeg kjøpte det var å sy meg en pen sommerkjole.